Interessante links

Sport BH

Uiteraard kun je als vrouw zonder een goede sportBH niet hardlopen. Bij hardlopen bewegen de borsten in een 8-vorm en is de verplaatsing zo’n 15 centimeter. Circa 50 procent van die verplaatsing is in de verticale richting. De huid en de bandjes waarmee het borstweefsel aan het lijf vastzit, rekken op door het slingeren van de borst. Als je veel hardloopt en je borst niet steunt, zal de huid meer oprekken en zul je waarschijnlijk eerder hangborsten krijgen. Zwaardere borsten zullen daar meer last van hebben dan kleine: de grote bewegen verder omhoog en omlaag, waardoor huid en weefsels meer worden uitgerekt. Maar ongeacht de grootte van je borsten is goede ondersteuning noodzakelijk. Overigens geldt dat niet alleen bij het sporten, maar ook in het algemeen. Tijdens het sporten zijn de krachten die er op los gelaten worden echter groter. Dus ook als je denkt dat je nergens last van hebt, gebeurt er veel in je lichaam wat je op langere duur zou kunnen merken.

Een goede sportBH kenmerkt zich doordat hij stevig zit maar niet te strak, de boel op zijn plek houdt en de borst mooi omsluit. Het kan best zijn dat je voor een sport BH een hele andere maat nodig hebt dan je reguliere BH. Ik ging van 85D naar een 80G! Daarom is het altijd zaak om deze goed aan te laten meten. Tenslotte trek je ook niet zo maar een paar hardloopschoenen aan. Het aan laten meten kan in elke lingeriezaak, waar iemand met verstand van zaken je kan adviseren. Ikzelf ben fan van Anita Active BH’s. Deze zijn niet alleen speciaal ontworpen voor de sportende vrouw, waardoor er gebruik gemaakt wordt van speciale zweetafvoerende stof die zacht aanvoelt, maar ze zijn ook nog eens mooi om te zien. En omdat ze bij Anita belang hechten aan goed advies is deze niet zomaar in elke willekeurige sportwinkel te koop, maar voornamelijk gewoon bij de lingeriespeciaal zaak.

Wil je meer informatie over Anita Sport BH’s of waar in de buurt jij langs kan gaan voor advies? Neem dan een kijkje op www.anita.com.

Eigen shirts bedrukken

Hardloopshirts kan je tegenwoordig bijna overal krijgen in veel verschillende soorten en kleuren. Ook zijn deze bij wedstrijden vaak te bestellen als een leuk aandenken van de gelopen race. Maar hoe cool is het als je in je eigen shirt kan lopen met jouw naam of logo, of die van je hardloopclubje? Op veel plekken zijn shirts te bedrukken, maar vaak moet je je afbeelding in een specifiek formaat of bestandstype aanleveren. Of is het alleen goedkoop als je een minimaal aantal shirts bestelt. Bij IkBedruk.nl kan je een los shirt laten bedrukken met een simpele jpg, foto of tekst. Je kan je shirt via de site bestellen of zelf aanleveren. Snel, simpel en betaalbaar.

Facebookgroepen

Er zijn op Facebook een heleboel hardloopgroepen en forums. Zoveel dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Natuurlijk kan je met een beetje zoeken wel wat vinden dat bij je past, maar zelf heb ik er drie uitgelicht waarmee ik goede ervaringen heb omdat het gezellige groepen zijn, er veel tips voorbij komen en je alles met lotgenoten kan delen. Bovendien kom je veel van deze mensen tegen tijdens wedstrijden waardoor er ook al gauw fysieke connectie ontstaat en in mijn geval zijn er zelfs vriendschappen uit geboren.

Ik Loop Hard is een grote groep die zich bezighoudt met alles wat met hardlopen te maken heeft voor de recreatieve loper met een breed publiek. Zij hebben overigens ook een website en een webshop, en zelfs een apart virtueel ‘café’. Je kunt ze ook regelmatig op expo’s van wedstrijden tegenkomen.

Rotterdam Marathon Deelnemers is geboren vanuit de gedachte om iets speciaal voor de lopers van de Rotterdam Marathon te doen. En ondanks dat daar het hart ligt, is deze groep inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan alleen de marathonlopers. Er zijn dan ook deelnemers uit alle delen van het land. De focus blijft echter wel op Rotterdam en de marathon liggen. Zij zijn ook de bedenkers van het groene Rotterdam marathon shirt, een inmiddels zeer gewild collectors item. Dit shirt duikt overal op, niet alleen in Nederland maar ook in de verre uithoeken van de wereld. Vanuit deze groep zijn is er inmiddels een subgroep naar New York geweest, en in november 2017 de marathon van Valencia.

Als Rotterdamse kan last but not least de link naar de Rotterdam Running Crew natuurlijk niet ontbreken. De Rotterdam Running Crew is een open hardloopclub waar iedere hardloper, beginnend en gevorderd, zich gratis kan aansluiten. Ongeveer één keer per maand organiseren ze een bijzondere run op een locatie in of in de buurt van Rotterdam. De route is voor elke loper toegankelijk vanwege de afstanden van 3 km, 6 km of 9 km. In een enkel geval hebben ze een speciale route, zoals de Brandgrensrun, de Wederopbouwrun of de Tour de Francerun.

Hardloopcoaches & clinics

Natuurlijk kan je gewoon je schoenen aantrekken en beginnen met lopen. Wil je iets meer of iets verder, dan is er ook voldoende informatie te vinden op internet of in de diverse fora op Facebook. Maar soms kan het zijn dat je eens een op maat gemaakt advies wilt. Dan is het inschakelen van een loopcoach een optie. Voor een kleine investering kijkt iemand met verstand van zaken een uur lang met je mee, geeft je advies over techniek, oefeningen en handige tips die je kan toepassen. Met een hele kleine verandering kan je namelijk al grote winst boeken. Sneller lopen, minder inspanning en soms zelf betere blessurepreventie. Ik heb er twee voor je uitgezocht.

Annemiek Loopt brengt mensen in beweging. Haar trainingen staan voor kwaliteit, persoonlijke begeleiding en een positieve sfeer.

Wil je een keer getraind worden door een Olympisch atleet? Neem dan een kijkje op de site van Robert Lathouwers, deelnemer aan de Olympische Spelen van 2008 en 2012 op de 800 meter.